Što je održavanje web stranice?

Održavanje web stranice uključuje redovita ažuriranja dodataka i sustava, za manje web stranice barem jednom tjedno. Održavanje je neophodno iz razloga sigurnosti web stranice i ispravnog načina rada.

Izrada redovitih kopija (backup) kompletne web stranice što uključuje sve datoteke, emailove, baze podataka, itd.. trebale bi biti obavezne.

Jesu li informacije na web stranici (tekstovi, slike, email adrese, brojevi telefona…) uvijek ažurirani?  Jesu li tekstovi web stranice i članci na blogu još uvijek aktualni?

Zašto je važno održavanje web stranice?

Vaša web stranica je izlog vašeg poslovanja na webu. Dojam koje ostavljaju vaše web stranice automatski se povezuje s vama i vašim radom. Neuređena stranica, na kojoj jedno ili drugo ne funkcionira kako treba ili možda uopće nije dostupno, jednostavno ne daje dobar, profesionalni dojam.

Stoga odvojite vrijeme barem jednom mjesečno i pregledajte web stranicu, pa ažurirajte što je potrebno.

Redovito održavanje web stranice smatra se jednim od čimbenika boljeg rangiranja na tražilicama.

Održavate web stranicu sami ili ste unajmili tvrtku koja održava vašu web stranicu?

Prije nego što odlučite želite li sami ažurirati svoju web stranicu ili biste radije za ovaj posao unajmili tvrtku za održavanje, razmislite je li ovaj posao vrijedan vašeg vremena.

Održavanje web stranice je važno, barem iz sigurnosnih razloga. Takav posao se ni u kojem slučaju ne smije obavljati povremeno, nego što je moguće brže i redovitije. Naravno, osim vremena morate imati i znanja kako bi sami održavali web stranicu.

Koliko košta održavanje web stranice?

Postoje tvrtke koje su specijalizirane za uslugu održavanja i ažuriranja web stranica. Cijene se kreću od nekoliko stotina kuna za jedan mjesec održavanja.