Microsoft Word predložak fakture

Ako ste uključeni u bilo koju vrstu posla, imperativ je pratiti svoje poslovanje s fakturama, koje su važni dokumenti i za kupca i za prodavatelja. Faktura je kao račun koji se kupcu dostavlja od prodavatelja. Obavještava onoga tko kupuje da duguje novac onome od koga kupuje. Dokument računa općenito uključuje vremensko razdoblje za koje se kupcu naplaćuje, strane uključene u transakciju, što se kupuje/proda, koliko i po kojoj cijeni, porezne podatke, podatke za kontakt i način plaćanja.

Microsoft Excel je obično glavni program za rad s tablicama, izračunima i drugim stvarima te vrste, ali zapravo možete učiniti stvari mnogo jednostavnijim za sebe postavljanjem fakture koristeći Microsoft Word umjesto toga. Microsoft Word ima dostupnu opciju fakture za izradu tablica koje mogu raditi jednako dobro kao tablica u Excelu. Možete pronaći puno uzoraka predložaka faktura na mreži ili je moguće izraditi vlastiti Microsoft Word predložak fakture, a zatim koristiti predložak uvijek iznova kada vam zatreba.

Prva stvar koju treba staviti na Microsoft Word predložak fakture je naslov. Kada postavite ovaj prilagođeni naslov, možete ga staviti na druge poslovne dokumente osim faktura kao što su oglasi i zalihe. Nakon kreiranja naslova, tablica je glavni dio predloška fakture u programu Microsoft Word. Odlučit ćete koliko vam je redaka i stupaca potrebno ovisno o vrsti poslovnih podataka koje trebate pratiti. Microsoft Word može vam pomoći da jednostavno postavite naslov i tablice sa svojim značajkama automatskog teksta i alatne trake. Zatim će vam trebati predložak fakture za izračune, stoga upotrijebite gumb Automatski zbroj ispod alatne trake Tablice i granice. Koristeći ovu opciju, možete izvesti izračune zbrajanja u svojoj tablici. Također možete izračunati podatke o porezu na promet tako da umetnete polje formule i unesete formulu za množenje koja će izračunati poreze po željenoj stopi.

Nakon što dovršite svoj Microsoft Word predložak fakture, možete ga spremiti tako da ga možete koristiti kad god zatrebate. Prilikom izrade nove fakture možete uzeti predložak, izmijeniti ga i spremiti kao drugu datoteku. To je posebno korisno jer se danas računi često distribuiraju elektroničkim putem i sve se može ispuniti na računalu.

Objavljeno dana