Simptomi migrenske glavobolje

Prije sam patio od simptoma migrenske glavobolje kad sam bio tinejdžer. Možda je to imalo veze s prolaskom kroz pubertet, možda je to bio stres u srednjoj školi. Možda je to bila kombinacija to dvoje, ili nešto sasvim drugo.

U svakom slučaju, godinama nisam imao simptome migrenske glavobolje i zahvalan sam na toj činjenici. Migrene nisu šala; ozbiljna može biti potpuno iscrpljujuća uzrokujući probleme i vašem želucu i glavi, te je vrsta stvari zbog kojih možete propustiti cijeli dan posla ili više. Neki simptomi migrenske glavobolje mogu trajati i do sedamdeset dva sata.

Također je važno razumjeti da su migrene kronične. Ne događaju se samo jednom i ne prestaju samo s nekoliko aspirina. To je stanje od kojeg ćete redovito patiti ako se ne liječite.

Simptomi migrenske glavobolje obično su izraženi zbog onoga što se može opisati kao lupanje ili lupanje u sljepoočnicama, iako se ponekad ta bol može širiti po cijeloj glavi, uključujući iza očiju, čela ili stražnjeg dijela glave. U većini slučajeva migrenske glavobolje, simptome ćete pronaći samo s jedne strane (bilo na desnoj ili lijevoj sljepoočnici). To, međutim, ne znači da se simptomi ne mogu manifestirati na obje strane glave, a važno je napomenuti da neće sve migrene od kojih patite biti iste. Možete imati migrenu gdje je pulsiranje u lijevoj sljepoočnici jedan dan, a onda bi to moglo biti u desnoj sljepoočnici.

Čak i redovite, nenaporne dnevne aktivnosti poput hodanja do poštanskog sandučića mogu pogoršati simptome migrenske glavobolje. Osjetljivost na svjetlost je još jedan uzrok pogoršanja, a možete završiti s ljepljivim rukama i stopalima i cijelim nizom neugodnih želučanih problema. Iz osobnog iskustva mogu vam reći da migrene mogu trajati samo nekoliko sati, ili čak nekoliko dana.

Mnogo je uzroka kada su migrene u pitanju, ali jedan od najčešćih su neotkrivene alergije na hranu. A od svih neotkrivenih alergija na hranu, najčešća je alergija na gluten, proteinski spoj koji se nalazi u velikom dijelu hrane koju danas jedemo. Gotovo sve s pšenicom, na primjer, imat će i gluten.

Kao rezultat toga, sada postoje dijetetičari koji su specijalizirani za osmišljavanje bezglutenske prehrane i liječnici koji su razvili alergijske testove kako bi vam dali gotovo trenutne rezultate. Ako je intolerancija na gluten uzrok simptoma vaše migrenske glavobolje, nije uopće teško otkriti toliko.

Objavljeno dana