Hodalice za igru, klasične i hodalice s ljuljačkom

Hodalice služe da prvenstveno olakšaju i ubrzaju učenje hodanja kod malog djeteta. Isto tako da se to iskustvo za roditelje olakša.

Učenje hodanja malog djeteta zna biti dosta zamoran i mukotrpan proces, hodalice služe da cijelu stvar olakšaju i učine ju ugodnim iskustvom, kako za roditelja tako i za dijete.

Važno je imati na umu da hodalica nije namijenjena samostalnom hodanju djeteta, ili da dijete samo uči hodati u hodalici. Ona ne služi da dijete samo uz pomoć hodalice nauči hodati, već kada je u hodalici da ne morate imati stalno brigu u paziti na dijete dali će se negdje spotaknuti, pasti ili udariti. A kada se to dogodi, zna se što slijedi.

Unatoč tome što se dijete u hodalici može samostalno pomicati u prostoru, ipak mora biti pod konstantnim nadzorom odrasle osobe prilikom upotrebe.

Vrste hodalica koje možete nabaviti

– klasična hodalica
– hodalica s ljuljačkom
– hodalica za igru

Klasična hodalica

Najviše se koristi klasična hodalica. Glavna i osnovna svrha kao i prednost je da osiguravaju sigurno kretanje djeteta u prostru, a roditelja oslobađaju stalne brige i nadzora. Isto tako kao roditelj ne morate stalno državi podvinuta leđa i ne osjećate toliku bol u leđima nakon nekog vremena.

Klasične hodalice omogućavaju djetetu samostalno istraživanje prostora pomoću guranja, a istodobno rasterećuju roditelje. Kao što smo spomenuli, važno je i dalje pripazit na dijete, bez obzira što je u hodalici.

Hodalica s ljuljačkom

Hodalica s ljuljačkom osim svoje osnovne svrhe i namjere ima i ljuljačku kao dodatak. Ljuljačka služi da dodatno umiri malo dijete, te je takva ljuljačka namijenjena igranju na mjestu.
U takvoj hodalici djetetove noge ne mogu dosegnuti tlo, zbog čega se dijete ne može odguravati i pomicati po prostoru.

Hodalice za igranje

Hodalice za igranje dolaze s raznim igračkama i zvučnim ili svjetlosnim efektima. Osim pomagala za hodanje služe za zabavu i igru. Vrlo često privuku djetetovu pozornost. Tu se mogu naći zanimljiva slova, životinje, zvečke. Takve hodalice ujedno kod male djece razvijaju senzoričke i kognitivne sposobnosti.

Potražite hodalice u Pčelici.

Objavljeno dana