Medicinski uređaji za dojavu

Ne mogu vam reći koliko sam puta čula svoju mamu kako kaže “Grozno je ostarjeti”. Osobno ne želim imati njezin stav kad napunim 65, ali teško je reći gdje ću stajati u ovom trenutku. Rutinski se žali na bolove u tijelu, nedostatak energije i sijedu kosu. Vjerojatno prilično standardne stvari. Moram priznati da sam primijetio koliko joj je danas teško snaći se. Nije kao kad sam ja bio dijete, a ona je imala četrdesetak godina. Tada joj je bilo puno bolje. Sada, ovo me dovodi do teme medicinskih uređaja za uzbunu. Dođe vrijeme u životima mnogih ljudi kada to postane imperativ. Kada vam je gotovo nemoguće zaobići se ili se vratiti na noge nakon pada, razmislite o tome da ga nosite.

Dopustite mi da vam ispričam kratku priču. Riječ je o starijem gospodinu kojeg sam sreo jednog proljetnog poslijepodneva. Polako sam krstario svojim susjedstvom nakon što sam pokupio kćer iz škole. Otprilike pola bloka prije nego što sam stigao do svog prilaza, ugledao sam starijeg muškarca licem prema dolje na pločniku, ispruženog. Na prvu me šokiralo. To nije reguliralo ono što se događa. Onda me trenutak kasnije pogodilo. Brzo sam stao na svoj prilaz i pojurio prema starcu. Pitao sam ga mogu li pomoći, a on je rekao MOLIM VAS. Podigao sam ga na noge i on se pribrao svojom napravom za hodanje. Usnica mu je bila razbijena o pločnik i nije bio previše sretan zbog toga. Progunđao je HVALA i vratio se svojoj kući, koja je bila udaljena oko 20 metara. Očito je samo pokušavao provjeriti svoju poštu. Ali, što da nisam došao? Bi li bio dobro? Teško je sa sigurnošću reći. Ovo je primarna prilika u kojoj bi medicinski uređaji za dojavu uvelike pomogli. Iako se nije mogao popeti na noge, mogao je rukama pritisnuti gumb i upozoriti vlasti.

Današnji medicinski uređaji za dojavu su idealni. Možete ga vezati na zapešće kao sat ili ogrnuti oko vrata poput ogrlice. U svakom slučaju, lako je pristupiti ako vam zatreba. Ako ste starija osoba ili imate određeni hendikep koji vas na neki način ograničava, možda biste trebali razmisliti o medicinskim uređajima za upozorenje kako biste ostali na sigurnoj strani. Bolje je biti siguran nego žaliti!

Objavljeno dana